ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Polițiștii din Vicovu de Sus au urmărit o căruța condusă de un tinerel de etnie romă. Acesta furase 106 kg de deșeuri feroase

Polițiștii din Vicovu de Sus au urmărit o căruța condusă de un tinerel de etnie romă. Acesta furase 106 kg de deșeuri feroase.

Lucrătorii Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați de către doua persoane, ambele din orașul Vicovu de Sus, că două persoane de etnie rromă le-au sustras mai multe deșeuri feroase din curtea unităților comerciale pe care le dețin și se îndreaptă înspre cătunul Bahnă din zona Plai a orașului Vicovu de Sus.

Echipa operativă a identificat pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus, un atelaj hipo, în care se aflau mai multe deșeuri feroase, iar lângă atelaj, o persoană de etnie rromă, identificată în persoana nunui localnic, în vârstă de 16 ani.

Totodată, membrii echipei operative au observat la o distanță de circa 250 metri o persoană care se deplasa în fugă înspre cătunul Bahnă.

S-a procedat la urmărirea atât cu auto marca, cât și pedestru, a persoanei respective.

După o urmărire de circa 600 metri, persoana în cauză a fost identificată într-o toaletă din lemn, aflată în grădina unei locuințe nelocuite de pe strada Ciudei din orașul Vicovu de Sus, stabilindu-se  identitatea hotomanului care era din aceeași localitate.

S-a procedat la conducerea acestora la sediul subunității, unde aceștia au recunoscut faptele comise.

Cantitatea de 105 kg, deșeuri feroase a fost predată persoanelor vătămate.

În cauză se administrează probatoriu urmând ca cercetările să se continue sub aspectul săvârșirii unei infracţiuni continuate de furt calificat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. art. 228 al. (1) comb. cu  art. 229 alin. 1  lit. (d) și alin. 2 lit. (b) din Codul penal, ce urmează a fi soluționat procedural.