INTERNAȚIONAL

Polițiștii de frontieră au reținut un rus și trei ucraineni în munții Transcarpatiei

Patru bărbați care se îndreptau spre frontiera cu Slovacia au fost opriți în munții din Transcarpatia de grănicerii din cadrul detașamentului Ciop.

Acest lucru a fost semnalat pe pagina de Facebook a Direcției Regionale de Vest a Serviciului  Frontierei  de Stat din Ucraina.

Potrivit agenției, trei dintre cei reținuți erau cetățeni ucraineni, iar al patrulea era rus. Bărbații au încercat să convingă forțele de ordine că mergeau într-o excursie în munți.

” Persoanele reținute se cunoșteau de mult timp și erau foarte pasionate de turism. Ei au întocmit un traseu de călătorie pe baza sfaturilor din social media și a hărților online. Bărbații sperau că, cu cât terenul era mai dificil, cu atât era mai puțin probabil să întâlnească grăniceri”, se arată în declarație.

Rusul, care călătorea cu ucrainenii, locuiește în Luțk de mulți ani și îi cunoaște. Potrivit grănicerilor, după ce prietenii au trecut frontiera, acesta intenționa să se întoarcă pe același traseu și, ulterior, să iasă în străinătate prin unul dintre punctele de control.

Bărbații au fost reținuți administrativ și duși la unitatea poliției de frontieră.

“Cetățenii ucraineni vor trebui să răspundă în instanță pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Rusul a fost tras la răspundere administrativă pentru încălcarea regimului de frontieră”, a adăugat Serviciul Frontierei de Stat.