BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Poliţist în uniformă, prins în timp ce vindea cocaină

Polițistul care lucra la Ordine Publică, la Secția 5, din Brașov, era cercetat disciplinar de șefi în mai mlte cazuri. Ieri a fost destituit din funcție, iar astăzi i-a fost adus la cunoștință această măsură, și tot de astăzi a început să aibă și efect.

Pe scurt, el nu mai era polițist de astăzi, în cadrul Inspectoratului Județean, și de asemenea tot azi au avut loc percheziții la el acasă. Asta, pentru că în trecut, polițiștii de la Crimă Organizată au primit informații că este membru al unei grupări de traficanți de droguri, iar astfel, în colaborare cu DIICOT au fost făcute cercetări și au destructurat gruparea, scrie digi24.ro.

La domiciliul polițistului nu au fost găsite droguri în urma percheziției. El ar fi avut rolul de dealer și ar fi condus uneori fără permis, lipsea de la serviciu. El a fost reținut și va fi propus pentru arestare preventivă.

Poliția spune că se disociază de asemenea persoane și că sprijină anchetatorii care fac aceste cercetări.

Fostul poliţist a fost prins, joi, în flagrant, în timp ce transporta un kilogram de cocaină. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Recent, el a fost prins în timp ce circula cu 240 de kilometri la oră pe o stradă din oraş, fiindu-i suspendat permisul de conducere.

IPJ Braşov a precizat că „cel în cauză a fost destituit din funcţie şi nu mai deţine, în prezent, calitatea de poliţist în cadrul I.P.J. BRAŞOV”.

„De asemenea, ne disociem de astfel de persoane, care nu fac cinste uniformei şi Statutului Poliţistului. Totodată, acordăm şi am acordat tot sprijinul organelor de urmărire penală, în derularea anchetelor penale”, a mai transmis IPJ Braşov.

Potrivit presei locale, bărbatul era cunoscut pentru activităţile sale în sfera infracţională.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.