ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Polițist din județul Suceava si-a pus capat zilelor. S-a sinucis prin impuscare

Andrei Axinte, în vârstă de 24 de ani, a decis să-şi pună capăt zilelor astăzi, 14 martie 2022. El era agent de poliţie în cadrul IPJ Botoşani. A venit la Iaşi şi în parcul Copou s-a împuşcat în cap cu un pistol Beretta. Tânărul a fost angajat din sursă externă în luna ianuarie a acestui an.

Poliţiştii din Botoşani au demarat o anchetă, luni, pentru a stabili împrejurările în care arma unui şef de post a ajuns în posesia unui agent de la Postul de Poliţie Leorda, care s-a sinucis prin împuşcare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu, a afirmat că agentul, care şi-a pus capăt zilelor la Iaşi, era angajat de două luni la Postul de Poliţie din Leorda.

‘Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care arma şefului de post era la agent. Se fac verificări în acest sens’, a precizat Nenişcu.

Agentul care s-a sinucis are 25 de ani este originar din judeţul Suceava.

Un tânăr a fost găsit mort în parcul Copou din municipiul Iaşi, luni dimineaţă, după ce s-ar fi împuşcat, poliţiştii efectuând cercetări în acest caz.

‘În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că, în parcul Copou din municipiul Iaşi, a observat un tânăr decedat, lângă acesta fiind o armă. Poliţiştii efectuează verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt’, au informat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi şi coordonator al UPU de la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iaşi, a declarat că tânărul, de aproximativ 25 ani, are plagă împuşcată în extremitatea cefalică, un pistol fiind găsit lângă el.

„În data de 14 martie, în jurul orelor 6.00, o persoană de sex feminin a sesizat prin apel la numărul unic de urgenţă 112 faptul că în parcul Copou a descoperit trupul unui tânăr, lângă care se afla o armă. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că persoana decedată în vârstă de 24 de ani era agent de poliţie la IPJ Botoşani. Acesta prezenta o urmă de împuşcare în zona parietal – occipital dreapta, în apropierea mâinii drepte identificându-se un pistol tip Beretta. În cauză continua cercetările pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs decesul victimei”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mai multe detalii au ieșit la iveală, și anume faptul că tânărul nu avea permis de portarmă. Mai mult, acesta a furat și mașina șefului său.

Tânărul polițist ar fi suferit și o decepție în dragoste. Avea o iubită în Iași de care tocmai se despărțise, însă nu a putut trece peste suferință, astfel că și-a pus capăt zilelor.

sursa:botosaneanul; bzi.ro