GENERAL

Polițist de frontiera din Siret devenit recalcitrant după ce a intrat cu masina intr-un gard si ar fi fost gasit beat la volan

Polițist de frontiera din Siret devenit recalcitrant după ce ar fi fost gasit beat la volan. A devenit recalcitrant in fața colegilor de la rutiera . Eveenimentul deloc plăcut pentru oamenii legii a fost inregistrat  în Mihăileni, iar protagonistul a fost un polițist de frontieră de la Siret. Acesta a urcat intr-una din zilele lunii august beat la volanul unui autoturism, s-a izbit cu mașina într-un gard, iar în urma unui apel la 112 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au ajuns la fața locului. Polițistul de frontieră a fost testat cu aparatul etilotest, iar valoarea rezultată a fost de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, însă, polițistul de frontieră a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei și a devenit recalcitrant. Ba mai mult, ar fi încercat să-l agreseze pe unul dintre agenții de poliție, motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat. Și în acest caz a fost deschis un dosar penal „in rem” (faţă de faptă, n.r.), sub aspectul comiterii infracțiunilor de refuz de prelevare a mostrelor biologice, vătămare corporală din culpă și ultraj, cercetările fiind preluate tot de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.