GENERAL

Polițist de frontieră din regiunea Cernăuți suspectat că a transportat bărbați peste hotarele Ucrainei

Un polițist de frontieră din regiunea Cernăuți este suspectat de organizare a transportării ilegale de bărbați  peste granița Ucrainei. Potrivit oamenilor legii, polițistul de frontieră a implicat în acest scop trei localnici și a cerut bărbaților 4,5-5 mii de euro pentru trecerea frontierei. Anunțul a fost făcut pe  site-ul Parchetului de Specialitate din Sectorul Apărare al Regiunii de Vest.

Potrivit parchetului, grănicerul avea informații despre ora și locația patrulelor de frontieră. Grație acestui fapt el a stabilit ora și rutele prin care trei localnici îi treceau pe bărbați peste graniță noaptea. În acest fel, până la zece recruți au putut fi transportați, a raportat Biroul de stat de investigații.

Potrivit anchetei, suspectul căuta bărbați care voiau să părăsească Ucraina printre cunoscuți. Pentru ajutor la trecerea frontierei, grupul a luat cu probabilitate 4,5-5 mii de euro de persoană – banii au fost împărțiți între membrii grupului.

Potrivit Biroului de investigații la sfârșitul lunii septembrie, polițiștii de frontieră au oprit un autoturism în care se afla unul dintre membrii grupării și cinci conscriși. Instanța a ales pentru el o măsură preventivă sub forma reținerii.

Alți membri ai grupării au încercat să se ascundă de anchetă, menționează Biroul, dar aceștia au fost detectați – în prezent li s-a adus la cunoștință suspiciunea de organizare a transportului ilegal de persoane peste granița de stat. Sancțiunea articolului prevede închisoare până la 9 ani.

În prezent s-a ales o măsură preventivă pentru grănicer – acesta este reținut cu posibilitatea unei cauțiuni de 500 mii de grivne. Urmează alegerea unei măsuri preventive pentru încă doi membri ai grupului.

Parchetul informează că este verificată posibila implicare la realizarea trecerii ilegale a frontierei a mai multor grăniceri.