ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Poliția Suceava avertizează: Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

Având în vedere acțiunea organizată la nivelul Poliției Municipiului Suceava, în perioada 23/24.06.2024, la data de 24.06.2024, ora 00.15, echipajul de poliție, în timp ce acționa conform planului de razie la nivelul Poliției Mun. Suceava.  pe raza municipiului Suceava, Bld. 1 Decembrie, a oprit regulamentar un autoturism care se deplasa dinspre municipiul Fălticeni, spre centrul municipiului Suceava.

S-a stabilit că persoana care se afla la volanul autoturismului era un bărbat comuna Cornu Luncii, sat Păiseni, acesta fiind singur în autoturism. P

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să le înmâneze documentele personale și pe cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta a înmânat cartea de identitate, permisul de conducere, valabil pentru categoriile Am, B1, B și documentele mașinii.

În continuare, întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la UPU din cadrul Spitalului Sf Ioan Cel nou Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev.și ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii Poliției Municipiului Suceava.

 

În data de 23.06.2024, ora 23:45, polițiștii Poliţiei Oraşului Salcea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe D.N. 29 de pe raza oraș Salcea, jud. Suceava, autoturismul condus de către un bărbat care emana halenă alcoolică.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 23.50, motiv pentru care a fost condus la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La secția U.P.U din cadrul Spitalul Jud. Suceava, șoferului i-a fost adus cunoștință că urmează să i se preleveze două mostre biologice de sânge, totodată solicitându-i-se consmițământul, ocazie cu care în prezența cadrelor medicale acesta a refuzat să i se preleveze probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de”refuzul sau sutragerea de la prelevarea de mostre biologice” faptă prev. și ped. de art. 337 alin. 1 din C.p.

 

La 24.06.2024, orele 02:10, patrula de siguranță publică formată dintr-un lucrător din cadrul SPR3 Marginea împreună cu un lucrător din cadrul SPR4 Gălănești, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe DC42 din comuna Satu Mare.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din oraș Milișăuți, județul Suceava, acesta precizând faptul că nu are asupra sa documentele personale.

În continuare, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că acesta figurează ca având dreptul de a conduce SUSPENDAT..

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (2) din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii de poliție din cadrul Postului de poliție Satu Mare.