ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Poliția Română/VERIFICĂRI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA AUTOSTRĂZI, PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI

În perioada 2 – 7 mai a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.752 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația.

 

Astfel, au fost aplicate 600 de sancțiuni persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 135 celor care nu foloseau centura de siguranță.

 

De asemenea, au fost aplicate 37 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 18 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 92 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

 

Polițiștii au aplicat 8 sancțiuni persoanelor aflate sub influența alcoolului la volan, 20 pentru staționarea pe banda de urgență, 13 pentru depășiri neregulamentare și una pentru conducere agresivă.

 

Au reținut 102 permise de conducere, dintre care 58 pentru viteză și 4 pentru infracțiuni.

 

Totodată, au fost retrase 59 de certificate de înmatriculare și constatate 7 infracțiuni.

 

Acțiunile polițiștilor Brigăzii Autostrăzi vor continua.

 

Exemple:

 

1. La data de 2 mai a.c., polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva Nădlac au oprit în trafic un ansamblu auto condus de un bărbat, întrucât acesta efectuase o depășire neregulamentară pe A1, la km 583.

 

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta circula cu permisul de conducere suspendat și avea o altă cartelă în aparatura tahograf decât cea emisă pe numele său.

 

Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal și a fost sancționat cu amendă, în valoare de 9.870 de lei.

sursa: Politiaromana.ro