GENERAL

Politia Romana. Situatia traficului rutier 26 decembrie

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Ceața reduce vizibilitatea la sub 100 de metri pe Autostrada A1 București – Pitești, pe tronsonul kilometric 11 – 64, pe Autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 10 – 90.

Se circulă în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă la 200 metri, izolat la 50 de metri, și pe raza județelor Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Teleorman.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice. Nu opriți în mod nejustificat pe benzile de rulare sau pe banda de urgență de pe autostradă!