ACTUALITATENAȚIONAL

Politia Romana/Peste 2.700 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 8.600 de fapte contravenționale.

In ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.700 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 8.600 de fapte contravenționale.

 

La data de 24 mai a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 465 de acțiuni și au intervenit la 2.777 de evenimente, dintre care 2.257 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 76 de măsuri preventive.

 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.685 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  3.541.592 de lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 95 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

 

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 587 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

 

Față de 222 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 38 pentru conducere sub influența alcoolului și 7 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

 

De asemenea, au fost oprite din a circula 295 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, 3.570 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate 397 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.739 de autovehicule și legitimate 10.804 persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.684 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 218 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 18 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 278 de permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool și 122 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 162 de certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.