SPORT

Poliția a percheziționat MAGA „Regele masculinității toxice” în cadrul unei anchete privind traficul de persoane

Raidul a fost declanșat în urma unor informații potrivit cărora o femeie americană ar fi fost răpită.

Poliția română a percheziționat luna aceasta locuința unei personalități pro-Trump proeminente din mediul online, Andrew Tate, în cadrul unei anchete privind traficul de persoane, atrăgând din nou atenția asupra legăturilor lui Tate cu figuri importante din mișcarea americană MAGA.

Înainte de raidul din 11 aprilie, Tate era cunoscut mai ales ca kickboxer și susținător vocal al lui Trump în extrema dreaptă online. Pe rețelele de socializare, Tate se prezenta ca un playboy bogat care fuma trabucuri, ceea ce l-a determinat pe un admirator să îl numească „regele masculinității toxice”.

Dar tratamentul lui Tate față de femei a avut și o latură urâtă. În 2016, el a fost dat afară din versiunea britanică a emisiunii Big Brother din cauza unui videoclip în care apărea lovind o femeie cu o curea. În luna martie a acestui an, tabloidul britanic Daily Mirror a făcut un profil despre el și fratele său Tristan Tate și despre afacerea lor cu sediul în România, care folosea modele de webcam pentru a păcăli bărbații să le trimită fraților zeci de mii de dolari. Într-un videoclip de pe canalul său de YouTube, Andrew Tate a declarat că „40 la sută” din motivul pentru care s-a mutat în România a fost acela că poliția română era mai puțin dispusă să dea curs acuzațiilor de agresiune sexuală.

Activitățile nesuferite ale lui Tate nu l-au împiedicat să construiască legături cu vedetele dreptei trumpiene. În 2019, Tate s-a plimbat prin Washington, D.C. cu activiști online proeminenți ai lui Trump și cu teoreticieni ai conspirației. El a împărțit o masă cu comentatorul de știri de extremă dreapta prin cablu Jack Posobiec și cu gazda Infowars Paul Joseph Watkins și a apărut de mai multe ori în emisiunile Infowars. Citeste mai departe: