BREAKING NEWSECONOMICULTIMA ORĂ

Poliţele RCA, emise de societatea City Insurance, nu vor mai putea fi folosite din 11 mai

Poliţele RCA, emise de societatea City Insurance, nu vor mai putea fi folosite de săptămâna viitoare, mai precis din 11 mai.

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă că aceste documente expiră, chiar dacă multe dintre ele teoretic ar mai fi în vigoare, întrucât Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii de faliment a societăţii de asigurare.

Posesorii de poliţe de asigurare RCA, emise de City Insurance, trebuie să încheie o nouă asigurare la un alt asigurător până pe data de 11 mai, în caz contrar fiind pasibili de sancţiuni constând în amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei, iar în baza Codului Rutier, poliţia poate decide ca măsuri suplimentare reţinerea certificatului de înmatriculare al maşinii sau reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Clienţii City Insurance, ale căror contracte de asigurare sunt denunţate automat pe 11 mai, pot, pe de altă parte, solicita returnarea părţii din prima de asigurare proporţională cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare.

De exemplu, dacă poliţa a fost încheiată pe o perioadă de un an şi expiră pe 11 septembrie 2022, clientul are dreptul de a solicita returnarea unei treimi din valoarea primei plătite, proporţional cu cele patru luni din 12 rămase în vigoare.

Clienţii pot solicita returnarea părţii din primă şi înainte de termenul de 11 mai, dacă decid denunţarea poliţei din proprie iniţiativă, toate detaliile despre această procedură, precum şi documentele necesare putând fi găsite pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraţilor fgaromania.ro.

Conform Fondului de Garantare a Asiguraţilor, mai sunt în vigoare aproape 500 de mii de poliţe de asigurare RCA emise de City Insurance.