ACTUALITATELOCAL

Podul Milisauti va fi inaugurat in aceste zile

Lucrările de reabilitare a podului de la Milișăuți de peste apa Sucevei au ajuns la final. In tot acest timp, circulatia a fost redirectionata catre alte artere. Dupa 15 luni de la inceperea lucrarilor, podul va fi inaugurat si va refluidiza traficul din zona.

Podul a fost construit in anul 1962 si face legatura intre Radauti si Suceava. Cu excepția zonei reconstruite în 2018, restul podului era intr-o stare avansata de degradarare motiv pentru care au fost demarate lucrari de reabilitare. Acestea au fost decalate din cauza birocratiei, insa zilele acestea, podul Milisauti va fi inaugurat.

”Aceasta lucrare a fost facuta de catre un antreprenor, contractual are o valoare de 8,9 milioane de lei si a avut un termen de executie de 14 luni de cand am emis noi ordin. In tot acest timp, circulatia s-a desfasurat pe rute ocolitoare”, a declarat Ovidiu Laicu, Director DRPD Iasi

Podul de la Milişăuţi de pe DN 2H Suceava-Rădăuți a suportat o serie de reparaţii în anul 2018, când, în urma căderilor masive de precipitaţii, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea şi reconstrucţia totală. În februarie 2020, trotuarul de pe pod s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

”Prin contract s-au executat lucrari la partea de suprastructura, au fost desfacute si inlocuite grinzile, desfacuta calea de rulare si turnarea placii de suprabetonare si refacerea caii de rulare de pe pod. Au fost efectuate lucrari la partea de infrastructura consolidare”, a mai spus Ovidiul Laicu.

Acum, după aproximativ 4 ani și jumătate, traficul rutier de pe sectorul Milișăuți – Rădăuți ar putea reveni la normal.