ACTUALITATEBREAKING NEWSPOLITIC

PNL vrea comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare – SURSE. Coaliția, amenințată de un nou scandal

Un nou scandal ar putea izbucni la ușa coaliției. Potrivit unor surse, PNL ar vrea ca alegerile parlamentare și locale să aibă loc în aceeași zi. Idee cu care social-democrații nu sunt de acord. Pe de altă parte, miza comasării celor două scrutinuri este mare. Dacă alegerile parlamentare vor avea loc mai devreme, atunci Klaus Iohannis ar putea să nominalizeze și viitorul premier.

Potrivit unor surse, liberalii susțin că patru tipuri de alegeri în 2024, respectiv europarlamentare, generale, locale, și prezidențiale ar aduce cheltuieli la bugetul de stat.

PSD este însă de părere că această comasare ar fi neconstituțională.

Pe de altă parte, PNL ar vrea ca președintele Klaus Iohannis să fie cel care va nominaliza viitorul premier înainte ca mandatul șefului statului să ajungă la sfârșit în decembrie 2024.

Dacă alegerile generale ar fi mutate în septembrie, Klaus Iohannis ar fi cel care ar nominaliza viitorul premier.

În paralel, liderii PSD se tem că alegătorii s-ar putea încurca în numărul mare de buletine de vot.

Momentan nu este luată o decizie în acest sens. Recent însă, un fost liberal a vorbit despre un compromis între PSD și PNL în ceea ce priveștegruparea alegerilor parlamentare și locale în 2024. Primul care a menționat despre această comasare este chiar Florin Cîțu, fostul lider al PNL, arata Realitatea.net.