PNL aduce subprefect un inginer respectat de locuitorii Suceavei. Al doilea subprefect ar fi trebuit să fie al PSD potrivit unor surse credibile PNL. Numai că PSD Suceava a cedat locul Uniunii Polonezilor din România condusă de deputatul Ghervazen Longher. Acesta din urma a trimis pentru funcție pe nimeni alta decat contabila mediocră a unei firme sau a mai multor firme a și ale deputatului minorității polone,același Ghervazen Longher.
PSD Suceava a dat funcție de subprefect în schimb a ce? Cu cât a fost negociată funcția?
Un județ cu potențial, cu zeci de doctornazi a ajuns să aibă un subprefect o individă care abia reușea să învârtă câteva hârtii la Primăria Suceava, acolo unde evident a fost angajată și promovată pe pile. În mandatul Ioan Lungu aceasta a fost chiar făcutp director la Patrimoniu deși potrivit unor surse din administrația locală habar nu avea de atribuțiile pe care ar fi trebuit să le aibă. De această dată, acest specimen a fost subprefect al județului.
Ajungem de râsul curcilor.Județul Suceava ajunge să fie condus de tot felul de jagardele susținute tot de mediocrii din politica. Coaliția de guvernare condusă de premierul Marcel Ciolacu a eliberat din funcție doi profesionisti și a adus în loc un tânăr liberal apreciat în Suceava și o individă care abia învârste câteva hârtii la firma deputatului polonez. Doar nu vă gândiți că ,, făcea mulți purici,, în Primăria Suceava. Și asta pentru că PSD și PNL nu au știut să își susțină funcțiile de prefect și subprefect.Deși cele două funcții de subprefect reveneau PNL, social democrații au jucat cu Ghervazen Longher pe sub masă cărțile și au aranjat să dea o funcție așa zisei minorități din județul Suceava. De parcă Suceava ar fi județul Harghita. Județul a inceput să fie jucat ca la ruleta de PSD, PNL și deputatul Ghervazen Longher, fara a se ține cont de numărul de voturi care le-a fost atribuit.
Șmecherul deputat polonez a prins de la an la an tupeu și acum a ajuns să spună că e dreptul minorităților să aibă o funcție de subprefect.
Dosar penal pentru conflict de interese. A revenit in politcă ca și cum e basma curată și își promovează oamenii de casă
Longher Ghervazen, deputat în Parlamentul României, ales la nivel național din partea Uniunii Polonezilor din România „Dom Polski”, a fost urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) pentru conflict de interese. „La data de 30 decembrie 2004, la propunerea învinuitului, Camera Deputaţilor l-a angajat pe fratele acestuia, prin contract individual de muncă pe perioadă determinată, avizat chiar de către deputat, fiind ulterior prelungit”, arata atunci un comunicat al Parchetului General.
Longher Ghervazen era TAMAN secretar al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaților. Lega pentru unii mumă pentru alții ciumă
În această cauză, prim-adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, prin ordonanţă, infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă iniţial.
În cazul deputatului Longher Ghervazen, Agenția Națională de Integritate constatat, din noiembrie 2011, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și indicii referitoare la posibila săvârșire a infracţiunii de conflict de interese!!!!. Într-o cauză similară, procurorii PÎCCJ au dispus, tot atunci începerea urmăririi penale faţă de Mihai Rădan, fost deputat în Parlamentul României, pentru 4 acte materiale. „În perioada 17.10.2006 – 15.12.2008, în calitate de deputat în Parlamentul României, învinuitul a propus şi a avizat angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său (în funcţiile de referent, respectiv şef cabinet), precum şi a nurorii sale (în funcţia de consilier). Totodată, în aceeaşi perioadă, învinuitul a încheiat cu soţia sa un contract civil având ca obiect prestarea de către aceasta a unor activităţi remunerate de Camera Deputaţilor”, arată comunicatul PÎCCJ.
Deputatul Ghervazen Longher, reprezentant al minorităţii poloneze, a fost condamnat marţi de Curtea Supremă la trei luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat de conflict de interese deschis după ce acesta şi-a angajat sora şi fratele la Camera Deputaţilor.
Pe lângă cele trei luni de închisoare cu suspendare, judecătorii i-au mai aplicat lui Longher şi o pedeapsă accesorie prin care i se interzic mai multe drepturi.
Decizia de era nu este definitivă şi putea fi contestată la aceeaşi instanţă.
Ghervazen Longher a fost trimis în judecată pe 18 septembrie 2013. Potrivit rechizitoriului, acesta a făcut o cerere de angajare a fratelui său la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru fratele său în cuantum de 19.767 lei,arata adevarul.ro.
Totodată, susţin anchetatorii, deputatul a făcut o cerere de angajare a surorii sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru sora sa în cuantum de 15.800 lei.
Doi subprefecți demiși și înlocuiți
,, In ședința Guvernului României din data de 27.02.2025 prin Hotărâre de Guvern s-a dispus:
– eliberarea domnului Sinescu Florin din funcţia de subprefect al județului Suceava;
– eliberarea domnului Flandorfer Antoniu-Alexandru din funcţia de subprefect al județului Suceava;
– numirea domnului Păstrăv Bogdan-George în funcţia de subprefect al județului Suceava;
– numirea doamnei Damian Camelia în funcţia de subprefect al județului Suceava,
Având în vedere prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și adoptarea în ședința Guvernului României din data de 27.02.2025 a hotărârilor Guvernului privind numirile în funcțiile de subprefecți ai județului Suceava, mâine, vineri, 28 februarie 2025, ora 10:00, va fi organizată, în sistem videoconferință, ceremonia de depunere a jurământului de către noii subprefecții ai județului Suceava.
Cremonia de depunere a jurământului, care va avea loc la sediul temporar în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului – județul Suceava, în strada Ștefan cel Mare nr.33, la Muzeul de Istorie Suceava, în Sala de conferinţe (parter),, arata Institutia Prefectului Suceava într-un comunicat de presa.
Flandorfer Antoniu-Alexandru se va intoarce pe funcția de director la Direcția de Cultura Suceava in timp ce Sinescu Florin va fi numit secretar general al Institutiei Prefectul