POLITICULTIMA ORĂ

PNL. 39 de organizații nu-l mai vor președinte pe Florin Cîțu

O nouă ședință tensionată are loc, vineri seară, la PNL. Prim-vicepreședinții liberali și mai mulți lideri de filiale s-au reunit la Vila Lac pentru a stabili dacă Floirn Cîțu va rămâne cu funcția de președinte al Senatului, după ce nu va mai fi șef al partidului. Adunarea vine după ce 39 de președinți ai filialelor PNL din țară au cerut convocarea Consiliului Național, în ședință extraordinară.

Anunțul a fost făcut de Biroul Executiv al partidului. Potrivit unui comunicat, ședința Consiliului Național va avea loc duminică, ora 12, la Palatul Parlamentului.

Biroul Executiv, la care au luat parte 42 de membri, a stabilit în unanimitate detaliile organizatorice, numărul de delegați și norma de reprezentare pentru desfășurarea Consiliului Național.

Majoritatea membrilor Biroului Executiv și a președinților Birourilor Politice Județene apreciază că PNL are nevoie de un management politic mai eficient în teritoriu, în vederea optimizării coordonării și îndeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL.

„Necesitatea unei schimbări se impune și datorită contextului geostrategic, existând situații când o decizie administrativă are nevoie de o susținere politică rapidă. O situație de criză impune măsuri de criză, așa cum a fost nevoie ca România să aibă o majoritate parlamentară solidă, care să consolideze abordările responsabile și să prevină riscul unei crize politice artificiale”, se arată într-un comunicat de presă.