CRYPTOECONOMIC

Platforma românească de blockchain Elrond se rebranduiește ca MultiversX, în timp ce își mută atenția pe metavers

Proiectul blockchain Elrond, cu sediul în România, se rebranduiește ca MultiversX, deoarece își propune să „deschidă metaversul către lume”. Compania a făcut acest anunț în timpul primei sale conferințe internaționale X Day din Paris, care va avea loc în perioada 3-5 noiembrie la Palais Brongniart.

Jean-Noel Barrot, ministrul francez pentru tranziție digitală și telecomunicații, și Sebastian Burduja, ministrul român al cercetării, inovării și digitalizării, s-au alăturat fondatorului și directorului general al Elrond, Beniamin Mincu, pe scena acestui eveniment.

MultiversX se va concentra pe trei produse: xFabric – un modul blockchain suveran, complet personalizabil și care poate fi implementat în câteva minute, xPortal – o platformă pentru avatarurile metaverselor și pentru tot ceea ce înseamnă finanțe și social și xWorld – o rețea de metaversuri interoperabile.

xPortal, care înlocuiește aplicația Maiar, va permite, de asemenea, transferuri în monedă fiat și va oferi utilizatorilor un card de debit dezvoltat în parteneriat cu Mastercard. De asemenea, va conecta utilizatorii cu prietenii prin intermediul funcțiilor de chat și de socializare.

„MultiversX introduce un nou cadru de colaborare și un set de instrumente care creează premisele unui joc cu un impact major și pozitiv: redefinirea întregului spectru de experiențe umane și reinventarea fiecărei verticale de business în această nouă lumină”, a declarat Beniamin Mincu, fondator și CEO al MultiversX.

Elrond (EGLD), criptomoneda nativă a platformei MultiversX, se tranzacționa vineri la aproape 60 de dolari, după ce compania și-a anunțat noua strategie. Elrond este în prezent una dintre primele 50 de criptomonede din lume, cu o capitalizare de piață de peste 1,4 miliarde de dolari, potrivit Coinmarketcap.com.