BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Plata doar in ruble. Rusia refuza sa furnizeze gaze țărilor ,,neprietenoase,, in valute ,,compromise,,.Anunțul lui Vladimir Putin

Rusia va refuza să accepte plata pentru livrările de gaze naturale în valute „compromise”, inclusiv dolarul și euro, și va trece la plăți în ruble, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin, la întâlnirea cu Cabinetul. „Am luat decizia de a implementa în cel mai scurt timp posibil pachetul de măsuri de transfer de plăți – vom începe cu asta – pentru gazele noastre naturale furnizate statelor așa-zise „neprietenoase” către ruble rusești”, a spus președintele. Rusia va continua să furnizeze gaze altor țări în conformitate cu volumele și prețurile stipulate în contractele încheiate anterior, a menționat Putin.

„Aș dori să subliniez separat că Rusia va continua cu siguranță să furnizeze gaze naturale în conformitate cu volumele și prețurile, principiile de preț stabilite în contractele încheiate anterior”, a adăugat șeful statului. Consumatorii străini ar trebui să aibă oportunitatea de a face tranzacțiile necesare după conversia coloniilor de gaze cu țări neprietenoase în ruble, a spus liderul rus.

„Cer guvernului să dea o directivă adecvată Gazprom-ului cu privire la modificarea contractelor efective. În același timp, tuturor consumatorilor străini trebuie să li se ofere posibilitatea de a efectua tranzacțiile necesare”, a spus Putin.

sursa:agentia de presa rusa TASS