BREAKING NEWSRELIGIE

PF Onufrie: Trebuie să înțelegem că numai în Hristos găsim pace și fericire

Preafericitul Mitropolit Onufrie se roagă pentru pacea lui Dumnezeu asupra pământului ucrainean.

De sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare și în ziua sărbătorii Tăierii împrejur a Domnului, Preafericitul Mitropolit Onufrie a spus că toți oamenii caută fericirea, binecuvântarea, pacea, „dor toate acestea: pacea, fericirea, binecuvântarea le putem găsi numai în Hristos”, relatează news.church.ua.

„Fiecare dintre noi trebuie să găsească pacea lui Hristos”, a adăugat Preafericirea Sa.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a spus că se roagă ca pacea lui Dumnezeu să vină asupra pământului ucrainean, pentru ca Dumnezeu să vindece victimele războiului și să-i odihnească pe cei adormiți.

„Vă felicit din toată inima pe toți, dragi frați și surori, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, pe care am celebrat-o recent, și cu sărbătorile de astăzi în cinstea Tăierii împrejur a Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare”, a spus Întâistătătorul. „Fie ca Domnul prin rugăciunile Sfântului Ierarh Vasile să binecuvânteze pământul nostru cu pace”.

Arhipăstorul a reamintit că atunci când s-a născut Mântuitorul, pe cer au apărut îngerii care au cântat un cântec minunat: „Slavă întru cele de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire”.

„Fie ca pacea lui Dumnezeu și bunăvoința lui Dumnezeu, care a fost cântată în noaptea de la Betleem, să odihnească în inimile noastre, pe pământul nostru ucrainean și în întreaga lume. Armele să nu mai tragă și să fie pace. Dumnezeu să-i vindece pe cei care au suferit în război și să-i odihnească pe cei adormiți. Fie ca Steaua Betleemului să strălucească peste fiecare dintre noi și să ne arate drumul care duce la Hristos”, a accentuat Preafericitul Mitropolit Onufrie.

UJO a raportat mai devreme că Preafericitul Mitropolit Onufrie a condus liturghia oficiată la mănăstirea din Banceni și a participat la o sărbătoare dedicată copiilor.