BREAKING NEWSPOLITIC

Petru Movilă, despre cazul Crevedia: Un sistem mafiot conectat la toate nivelurile. Primarii s-au mulțumit, probabil și-au luat dreptul. Afacerea cu GPL nu o face oricine

Petru Movilă, vicepreședinte PMP, a comentat cazul Crevedia, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat de părere că este vorba despre „un sistem mafiot conectat la toate nivelurile”.

„Un sistem mafiot conectat la toate nivelurile, până jos, la administrație locală, sistem corupt, pentru că responsabilitatea pe autorizare vine de la primar, de la Consiliul Local din Crevedia sau din Caracal, până la deconcentratele ISU, Garda de Mediu, ANAF, care trebuiau să constate să închidă asemenea afaceri. Primarii s-au mulțumit, probabil și-au luat dreptul, pentru că ei puteau să scoată din teritoriul localității aceste activități, mai ales că nu aveau documente”, a declarat Petru Movilă.

„Ca să desfășori o anumită activitate îți trebuie autorizare pentru spațiul respectiv, îți trebuie o autorizare pentru firmă, privind partea de administrație locală, după care ne ducem la ANAF, Gardă de Mediu, ISU, ne ducem la o mulțime de instituții care ori n-au fost pe acolo, probabil unii dintre ei și-au luat șpagă, și au făcut o chestie ieftină, au făcut procesul-verbal, l-au dat șeful, i-au dat amendă ș.a.m.d., când în situația de față ei puteau să închidă clar activitatea firmelor și să sesizeze și alte instituții”, a continuat vicepreședintele PMP.

„Spun că un sistem mafiot pentru afacerea cu GPL (…) nu o face oricine. ANAF, care ia taxe, care ia accize, probabil GPL, petrolul sunt cele mai accizate produse de pe piața din România, nu au făcut absolut nimic cu aceste firme, s-au mulțumit să le facă controale într-un sediu oarecare, au stabilit cât sunt de dat TVA, impozit ș.a.m.d.”, a mai spus el.