ACTUALITATENAȚIONAL

PESTE 300 DE POLIȚIȘTI PREZENȚI ZILNIC ÎN TEREN PE PERIOADA MINIVACANȚEI DE SF. ANDREI ȘI 1 DECEMBRIE

 În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul Insectoratului de Poliție Județean Suceava, împreună cu efective de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava și alte forțe, vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier în județ.

 

Zilnic, polițiștii se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

În fiecare zi, polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri din județul Suceava, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier, folosind aparate radar, inclusiv dispozitive TrueCam. O atenție deosebită se va acorda și zonelor turistice, atât pentru menținerea ordinii și liniștii publice cât și cu privire la fluidizarea traficului rutier. Nu uitați: în acesată perioadă, în special pentru zonele montane, polițiștii recomandă echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

 

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

 

Recomandări pentru conducătorii auto:

 

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

 

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

 

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere.

 

În aceste zile vor fi vizați și conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, prin urmare, vor fi utilizate aparatele Etilotest, dar și cele DRUGER DrugTest.

 

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

 

MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ! LA MULȚI ANI CELOR CARE POARTĂ NUMELE SFÂNTULUI ANDREI ȘI LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR DE ZIUA NAȚIONALĂ!

 

sursa:IPJ Suceava