ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Peste 15 metri cubi material lemnos confiscați de polițiști în urma unor controale în trafic

Peste 15 metri cubi material lemnos confiscați de polițiști în urma unor controale în trafic

 

La data de 05.07.2022, ora 10.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce se aflau în comuna Putna, jud. Suceava conform planului de acțiune întocmit la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți pe linie de silvicultură în vederea depistării transportului ilegal de material lemnos, au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DN2H și pe DC Gura Putnei, de pe raza comunei Putna, jud. Suceava transportând material lemnos, respectiv lemn foc brad.

Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2, s-a constatat faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Din acest motiv, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 5.808 m.c. lemn foc brad, în valoare de 708,57 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a, pct 2 din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

 

La data de 05.07.2022, ora 10.25, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Urbană Burdujeni a oprit pentru control pe strada Cuza Vodă din mun. Suceava, două autoutilitare încărcate cu material lemnos de foc, specia fag.

Cele două autoutilitare erau conduse de către doi bărbați, ambii din comuna Arbore. Pentru prima autoutilitară, șoferul a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de 1,37 mc lemn de foc, specia fag, însă cantitatea transportată în realitate era de 3 mc material lemnos, rezultând o diferență de 1,63 mc lemn de foc, specia fag. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b”  din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar diferența de  1,63 mc material lemnos de esență fag, în valoare de 281 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.

De asemenea, s-a procedat la controlul celei de-a doua autoutilitare, ocazie cu care șoferul a prezentat avizul de însoțire pentru cantitatea de 1,21 mc lemn de foc, specia fag iar cantitatea transportată era de 3 mc material lemnos, rezultând o diferență de 1,79 mc lemn de foc, specia fag. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b”  din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar diferența de  1,79 mc material lemnos de esență fag, în valoare de 309 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.

Cantitatea totală de material lemnos confiscată este de 3,42 mc lemn de foc, specia fag iar valoarea totală este de 591 lei.

 

La data de 05.07.2022, ora 14.10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce se aflau în comuna Gălănești, au oprit pentru control, autoutilitara care circula pe DN2H Gălănești, de pe raza comunei Gălănești, jud. Suceava transportând material lemnos, respectiv lemn foc molid și care era condusă de un bărbat din comuna comuna Iaslovăț, jud. Suceava.

Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2, s-a constatat faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Din acest motiv, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul a unui tehnician silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 5.3 m.c. lemn foc molid, în valoare de 646,6 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a, pct 2 din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

 

La data de 05.07.2022, ora 15:00, în cadrul planului de acțiune pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, echipajul de poliție din cadrul Compartimentului Ordine Publică Urbană – Poliția Orașului Gura Humorului, a oprit pe str. Voroneț din oraşul Gura Humorului, autoutilitara condusă de către o femeie domiciliată în oraș Gura Humorului, judeţul Suceava.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul că femeia transporta material lemons, respectiv lemn foc fag, neînsoțit de documentele specifice de transport așa cum sunt stabilite de normele privind circulația materialelor lemnoase.

Având în vedere cele prezentate mai sus, autoutilitara a fost însoțită la Depozitul  Ocolului Silvic Gura Humorului, unde s-a procedat la inventarierea de către organele silvice a materialului lemnos transportat, ocazie cu care s-a stabilit că transporta cantitatea de 1,26 m.c. lemn foc fag.

Conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prev. art. 19 alin. 2 lit. a) pct.1 din Legea nr. 171/2010, iar cantitatea de 1,26 m.c. lemn foc fag a fost ridicată în vederea confiscării şi predată organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, valoarea acesteia fiind de 217,98 lei.