GENERAL

Persoane blocate în vama din Sighetu Marmației. În partea ucraineană nu este curent

Mai multe persoane sunt blocate în vama din Sighetu Marmației, și nu pot intra în Ucraina, pentru că în punctul de trecere al frontierei din țara vecină nu este curent electric.”În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina. Acestea nu pot ieși din țara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică și nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie”, a transmis Prefectura Maramureș.

Prefectul Rudolf Stauder a cerut autorităților ca persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației să primească sandwich-uri și ceai cald.

De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în locații din zonă, unde vor fi transportați de către pompierii militari, însoțiți de voluntari și traducători.

Serviciul ucrainean de frontieră a anunțat că punctele de control de la granițele cu Ungaria și România nu funcționează din cauza penei de curent provocate de atacul cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice.

Pene de curent au avut loc într-o mare parte a Ucrainei, în urma atacului masiv cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice din 23 noiembrie.

Începând din această dimineață, toate unitățile administrative teritoriale au fost reconectate la rețea, infrastructura critică fiind prima reconectată.