CRYPTO

Performanța de 30 de zile a Bitcoin arată că nu este doar un alt stoc tehnologic

Pe măsură ce mișcarea prețului Bitcoin a început să reflecte cea a piețelor tradiționale, unii l-au comparat cu acțiunile tehnologice. Acțiunea recentă a prețului său arată contrariul.

Performanța de 30 de zile a Bitcoin a infirmat sugestiile potrivit cărora ar fi „doar o altă acțiune tehnologică”, depășind primele 6 acțiuni tehnologice cu un randament mediu al investiției (ROI) de puțin sub 16% la ora transmiterii acestei știri, conform datelor Finbold.

Pe măsură ce investitorii instituționali s-au mutat în acest spațiu, se părea că corelația dintre Bitcoin și piețele tradiționale este în creștere, mai ales că factorii macroeconomici au avut un impact tot mai mare asupra ambelor.

Aceste date de la firma de analiză financiară Finbold arată că, totuși, acțiunile tehnologice ar putea să nu ofere cea mai puternică corelație.

„[Aceste cifre] nu mă surprind”, a declarat Jeff Yew, CEO al Monochrome, primul fond din Australia care oferă expunere instituțională la Bitcoin, spunând pentru Forkast că acțiunile tehnologice sunt cele care devin de fapt mai speculative. „Bitcoin nu încearcă să concureze în domeniul tehnologiei, ci a fost propus să fie această alternativă de bani digitali – o propunere pe care o bază mare de investitori a luat-o destul de în serios.”

Bitcoin are o capitalizare de piață actuală de 825 de miliarde de dolari, în scădere cu 36% față de maximul său istoric din noiembrie anul trecut, potrivit CoinMarketCap.

sursa articol: forkast.news