ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Percheziții și doi tineri reținuți în cazul furturilor de la spălătoriile auto din Vama și Frasin

Anchetatorii au continuat investigațiile referitoare la furturile comise de la spălătoriile auto self wash SC GIO FAST WASH SRL Vama și SC MARIMAR SMART SRL Vama. Conform informațiilor obținute, persoanele implicate în aceste furturi au fost identificate ca fiind aceleași care au comis un alt furt la spălătoria auto self wash SC Cereanix SRL din orașul Frasin, pe 26 iulie 2024. În urma constatărilor, dosarul furtului din Frasin a fost preluat de unitatea de parchet, reunind astfel toate cele trei cauze.

După analiza probatoriului strâns, s-a decis continuarea urmăririi penale împotriva suspecților B. Iosif Vasile (18 ani), V. Costel (15 ani) și M. Petru Rareș Andrei (16 ani) pentru comiterea infracțiunilor de „furt calificat”. În vederea completării anchetei, au fost solicitate instanței autorizații pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, fiind emise astfel doua mandate pentru locuințele suspecților, doi dintre aceștia locuind în același imobil.

Miercuri,  7 august 2024, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, împreună cu colegii din cadrul Biroului Investigații Criminale Câmpulung Moldovenesc și două grupe SAS Suceava, au executat mandatele de percheziție. Cu această ocazie, a fost identificat suspectul V. Costel, care a fost dus la sediul poliției pentru audieri. Verificările au continuat și în zona domiciliilor celorlalți suspecți, B. Iosif Vasile și M. Petru Rareș Andrei, care au fost, de asemenea, localizați și  duși la poliție.

După audieri, ținând cont de vârsta și implicarea fiecăruia, s-a decis reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui B. Iosif Vasile și M. Petru Rareș Andrei. Aceștia au fost transportați la  CRAP Neamț și CRAP Vaslui.

În data de 8 august 2024, cei doi suspecți reținuți vor fi prezentați procurorului de caz, care va propune începerea acțiunii penale și arestarea preventivă pentru suspectul B. Iosif Vasile, iar în privința lui M. Petru Rareș Andrei va fi cerută instituirea controlului judiciar.