BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Percheziții la o judecătoare de la Tribunalul Suceava. Descinderi atât în birou cât și la locuința acestuia

Percheziții la Tribunalul Suceava. Procurori ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casație și Justiție fac descinderii la biroul unei judecătoare de la Tribunalul Suceava  cât și la locuința acestuia din municipiul Suceava. Potrivit primelor informații ar fi vorba de judecător Chirilă Ana Maria, judecător în Cameră Preliminară -Secția Penală la Tribunalul Suceava.

Acțiunea a avut loc exact în ziua în care judecătoarea avea termen într-unul din dosarele care îl vizează pe comisarul-șef Radu Obreja, fostul șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări, dar și pe ofițerul de la DGA Suceava Mihail Martin. Ședința de judecată a fost amânată.

Din informațiile pe cale le avem, în dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție, divulgare de informații nepublice și favorizarea făptuitorului, în raport de sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți de droguri de pe raza județului Suceava.

În dosar au avut loc 12 percheziții autorizate.

Update

Audierile au loc la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava, Judecatorul Chirila Ana Maria este supecta de fapte de corupție.  Aici au fost chemațte pentru audieri și mai multe persoane care au legătura cu cauzele penale judecate de Chirilă. Se pare că aceasta ar fi primit sume de bani pentru a favioriza acele persoane care au avut dosare pe rolul instanței în care ar fi fost implicate pentru trafic de droguri. Deocamdată nu este un comunicat oficial al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casați și Justiție față de perchezițiile de la Suceava.

Traficanții informați asupra eventualelor percheziții

Potrivit unor surse, judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost cea care a semnat  Mandate  de percheziție (ordin judecătoresc emis de un magistrat sau de un judecător)pentru a autoriza poliția să efectueze  percheziții la persoane,  locații sau a unui vehicul pentru evidențe ale unei infracțiuni și pentru a confisca orice dovezi pe care le-au găsit. Ana Maria Chirilă ar fi divulga locurile une ar fi urmat să aibă loc percheziții ceea ce ar fi dus la descideri eșuate ale oamenilor legii.

Vizate sunt persoane implicate in traficul cu droguri  din Suceava dar și din zona Humor.