ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Percheziții la Primăria Șcheia și la firma fiului primarului Andriciuc. Aflat în concediu, edilul a ajuns rapid la birou

Percheziții la Primăria Șcheia dar și la firma fiului primarului Andriciuc.  Procurorii ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au descins vineri în cele două locații.

Anchetatorii au date că firma era branșată ilegal la rețeaua de curent electric, în urma unei intervenții neautorizate făcute cu ceva vreme în urmă. Potrivt unor surse, de fapt branșarea ar  fi fost făcuta chiar de la începutul înființării firmei. Aflat în concediu, edilul Vasile Andriciuc a ajuns rapid la birou pentru a preda oamenilor legii documentele care

Oamenii legii au  făcut verificări și au  ridicat probe de la punctul de alimentare de unde ar pleca branșamentul ilegal. Totodată, anchetatorii au ajuns și la sediul Primăriei de unde au ridicat documente. Punctul de alimentare respectiv este legat direct la Primăria comunei Șcheia, cel puțin din punct de vedere al costurilor.

Firma IDeeaBox care are ca ociect de activitate producția de cartoane, îi aparține lui Alin Andriciuc, fiul primarului Vasile Andriciuc.  Dosarul penal este intocmit pentru două acuzații: branșament ilegal de rețeaua electrică și furt de energie electrică. Și pentru edil ar putea fi întocmit un nou dosar penal fiind complice la cele două infracțiuni.

De altfel, se pare că și mașinile de lux cu care se afișa fiul edilului ridică multe semne de întrebare.  Mai mult, deja edilul cauta să facă rost de facturi pentru a ascunde din gafele făcute împreună cu fiul. Potrivit unor surse, acesta ar fi apelat chiar la un preot  din Șcheia care are o firmă sa ii elibereze facturi .