ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Percheziții la investitorul imobiliar din Suceava, care are blocuri în cartierul Zamca

Oamenii legii au efectuat ieri percheziții la investitorul imobiliar din Suceava, care are blocuri ridicate în cartierul Zamca, mai sus de  Liceul Filadelfia. Afaceristul este acuzat de înșelăciune în formă continuantă. 

Pe numele lui Bogdan Marius Pânzari au fost înregistrate în ultimii ani la Poliție  mai multe reclamații ale unor suceveni care nu au mai primit apartamentele pentru care au încheiat contracte și au plătit integral sumele. În luna aufust 2023, afaceristul care a fost pus sub acuzare, pentru înșelăciuni în formă continuantă, a fost plasat sub control judiciar în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și anchetat de polițiștii de la Serviciul Economic.

Până acum dosarul era in rem, față de fapte, iar de acum încolo cercetările se îndreptă direct spre persoana lui Pascari. În dosarul penal există la acest moment nouă părți vătămate care au cerut tragerea la răspundere sub aspect penal a lui Pascari. Alte persoane au ales să deschidă acțiuni în instanță, pe cale civilă, prin care speră să își recupereze banii dați pentru apartamente.

”Pascari este acuzat că, în perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al S.C. Alpha House Construct S.R.L., a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia, anume că, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit de inculpat”, rezultă din anchetă, potrivit presei locale din luna august a acestui an.

Prejudiciul pentru persoanele vătămate părți civile este calculat la 378.333 euro. Rezultă un prejudiciu de aproape 50.000 de euro de păgubit. El a negat constant acuzațiile și a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materialele de construcții. Bogdan Vasile Pascari a negat constant acuzațiile și a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materialele de construcții au explodat. Astfel, acesta a solicitat ulterior bani mai mulți pe respectivele apartamente, arata Monitorul de Suceava,

Acesta a restituit în unele cazuri banii celor care au renunțat la ideea de a mai intra în posesia apartamentului râvnit. O parte dintre cei care au deschis acțiuni în instanță au câștigat dreptul de a-și recupera integral sumele achitate, cu tot cu dobânzi și penalități, însă sentințele nu sunt încă definitive. Cercetarile sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, în cadrul dosarului penal. Firma Alpha House Construct SRL, reprezentată de Bogdan Vasile Pascari, a încheiat contracte notariale privind promisiunea bilaterală de vânzare a unor apartamente pentru care a încasat sume de ordinul zecilor de mii de euro. IPJ Suceava avea înregistrate la un moment dat 12 plângeri penale cu privire la această firmă, fiind reclamat atunci un prejudiciu de peste 250.000 de euro. Afaceristull respinga toate acuzațiile și se bazează pe argumentul că blocul respectiv are 73 de apartamente și că cei mai mulți dintre clienții săi sunt acum în casele lor