BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Percheziții în peste 200 de centre de recrutare militară din Ucraina

Mai mult de 200 de locații de recrutare militară din Ucraina au fost supuse unor operațiuni de percheziție, în cadrul eforturilor de a eradica un sistem corupt care permitea evitarea serviciului militar. Anunțul a fost făcut de către Procuratură Generală a Ucrainei.

Investigatorii se concentrează asupra funcționarilor acuzați că au facilitat obținerea frauduloasă a certificatelor de invaliditate sau a scutirilor temporare de la serviciul militar. Autoritățile au dezvăluit că au descoperit scheme extinse de corupție în întreaga țară. În prezent, aproximativ 200 de percheziții au loc în același timp, potrivit Parchetului ucrainean prin intermediul canalului Telegram.

Ei suspectează că oficialii din birourile de înrolare militară și cei responsabili de examinările medicale și sociale sunt implicați în aceste activități ilegale. În schimbul unor mituieli, acești funcționari ar fi ajutat cetățenii să obțină documente de invaliditate sau să fie declarați temporar nepotriviți pentru serviciul militar, ceea ce le-ar fi permis să evite sau să amâne serviciul militar.

Ca urmare a acestor evenimente, președintele Volodimir Zelenski a demis deja responsabilii regionali ai recrutării militare în august, solicitând numirea în această poziție a unor soldați cu experiență de pe front.