ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Percheziţii în Botoşani şi Vicovu de Sus din judetul Suceava la persoane care au furat 14 animale de pe câmp

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi au efectuat şapte percheziţii la locuinţele din judeţele Botoşani şi Suceava ale unor persoane bănuite de furtul mai multor animale, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, în urma acţiunii au fost reţinuţi doi bărbaţi de 32 şi, respectiv, 39 de ani, care ar fi furat 14 cai, vaci sau capre de pe terenurile pe care animalele se aflau la păscut.

‘În urma administrării probatoriului, s-a stabilit faptul că în perioada 17 mai-8 iunie 2022, cei doi bărbaţi, ar fi sustras 14 animale, cabaline, bovine şi caprine, de pe terenurile pe care acestea erau lăsate de proprietari sau din curţile persoanelor vătămate, de pe raza localităţilor Văculeşti, Cândeşti, Mihăileni, Bucecea şi Cristineşti, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la 68.000 de lei’, a afirmat Nenişcu.

Cele şapte mandate de percheziţie domiciliară au fost emise pentru locaţii aparţinând persoanelor bănuite de comiterea faptelor sau utilizate de către aceştia, din comuna Lozna din judeţul Botoşani şi oraşul Vicovu de Sus din judeţul Suceava.

‘În urma activităţilor desfăşurate la locaţiile vizate au fost identificate 10 dintre animalele sustrase, precum şi alte mijloace materiale de probă care prezintă interes în cauză’, a precizat oficialul IPJ.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de furt calificat.