ACTUALITATEBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Percheziții DNA la sediul Direcției Sanitar Veterniare și pentru siguranța Alimentelor din Botoșani

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, vineri dimineaţă, percheziţii la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani.

Surse judiciare au declarat că vor fi ridicate mai multe persoane pentru a fi audiate, fără a face precizări cu privire la obiectul dosarului.

Descinderile sunt coordonate de Serviciul teritorial DNA Suceava. În momentul în care au ajuns anchetatorii, directorul instituției, Mihai Țurcanu, încă nu era ajuns la serviciu, așa că procurorii au sigilat biroul. Ulterior acesta a fost adus la sediul instituţiei pe care o conduce.

Sunt vizate fapte de corupţie

Potrivit DNA procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada decembrie 2020 – mai 2022.

Ancheta vizează în fapt o serie de achiziții efectuate de instituție în perioada respectivă.

Percheziţii în patru locaţii

Vinei, au fost efectuate percheziții în patru locații dintre care una este sediul unei instituții publice, respectiv DSVSA, iar restul domiciliile/sediile unor persoane fizice și juridice situate pe razajudețului Botoșani, precum și la domiciliul unei persoane fizice din București.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.