ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Pelerinaj gratuit organizat de Larisa Blanari la mormântul părintelui Arsenie Boca

Fundația suceveană ,,Ana – Inimă de copil,, , coordonată de Larisa Blanari, a organizat un pelerinaj gratuit pentru doamne la mormîntul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara. Plecarea a fost  programată pentru seara zilei de 10 noiembrie.. Ieri dimineață,  grupul de pelerini fin care au făcut parte peste 150 de persiane și condus de doamna Blanari a ajuns spre închinare și rugăciune la Sfântul Ardealului. Din grup a făcut parte și primarul comunei Voitinel, Maria Pleșca și primarul comunei  Dorna Candrenilor,  Dănuț Candrea

Este pentru a doua oară când Larisa  Blanari  organizează pelerinaj  la Mănăstirea Prislop.

Părintele Arsenie Boca este pentru români ,,Sfântul Ardealului“,  unul dintre cei mai mari duhovnici şi teologi români. A fost înzestrat cu harul profeţiei, întotdeauna locul în care s-a aflat, atrăgînd un adevărat pelerinaj, atît în timpul vieţii sale, dar şi după moarte.

Monahul avea harul ,,de a vedea“  prin negura viitorului multe din schimbările care urmau să vie, pe toate spunîndu-le senin şi direct oamenilor care îl căutau.   A fost un duhovnic drag al făgărăşenilor, care n-au încetat să-l caute în orice colţ al ţării s-a aflat chiar şi în perioada crudă a dictaturii comuniste. A propovăduit cuvîntul lui Dumnezeu şi a sfătuit lumea să se întoarcă la credinţă. Multe mărturii s-au păstrat despre ceea ce părintele Ardealului le-a spus făgărăşenilor ori de câte ori i-a întâlnit. În mesajele lăsate posterităţii, Sfântul Ardealului făcea referire şi la Ţara Făgăraşului.

Fundația pe care o conduce doamna Blanari a mai organizat pelerinaje la alte mănăstiri din țară dar și altfel de activități filantropice.