BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Pedeapsa unei casiere din Suceava, după ce nu a scanat produsele unui client

O casieră a unui supermarket din Suceava a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare, după ce nu a scanat produsele unui client cunoscut.

Potrivit procurorilor, între casiera de la supermarketul din Suceava și inculpat ar fi fost o înțelegere. Acesta ar fi mers doar la casa unde știa că se află angajata pe care o cunoștea.

Pentru ca faptele sale să nu trezească suspiciuni, femeia scana doar o parte din produsele cumpărate. De obicei, cele scanate erau produsele cele mai ieftine, iar bărbatul achita doar o parte dintre cumpărături.

 

Cum a procedat bărbatul cu produsele?

Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, bărbatul ar fi pus pe banda de scanat toate produsele.

Angajata a scanat o parte dintre ele. Bărbatul ar fi trebuit să plătească nu mai puțin de 562 lei, iar acesta plătise 87 de lei. Nu este specificat dacă a fost prima dată când cei doi au făcut această schemă, ori a fost prima dată.

Faptele au ieșit la iveală după ce agenții de securitate l-au oprit pe bărbat pentru a prezenta bonul de cumpărături cu ceea ce avea în cărucior, abia cumpărat. În acel moment s-a văzut diferența între ce era pe bon și ce era în coș. Acesta a fost condus în camera de interpelare, acolo unde a fost chestionat despre cele întâmplate.

Ce pedeapsă au primit cei doi?

Bărbatul a recunoscut faptele sale și a achitat diferența pe loc. Au fost chemați și oamenii legii, iar ulterior s-a întocmit un dosar penal. După doi ani de judecată, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Bărbatul este obligat sa presteze un număr de 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Angajata a fost acuzată de delapidare. Aceasta și-a recunoscut toate faptele în fața managerului. În vârstă de 48 de ani, femeia care este căsătorită, nu s-a prezentat la proces, totul judecându-se în lipsa sa. Aceasta a primit o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare. Decizia nu este definitivă, chiar dacă au trecut doi ani de proces.