SPORTULTIMA ORĂ

Patru sucevence au devenit campioane olimpice cu echipajul feminin de 8+1 al României

Echipajul feminin de 8+1 al României, cu sucevencele Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar și Maria Lehaci în componență, a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, sâmbătă, în ultima zi a probelor de canotaj.

Tricolorele au luat cursa pe cont propriu după 500 de metri și s-au impus cu timpul de 5 minute, 54 de secunde și 39 de sutimi, terminând cu mai mult de o barcă avans faţă de Canada, campioana olimpică en titre.

În proba similară masculină, echipajul feminin de 8+1 al României, cinci suceveni în componență, Mihăiță Țigănescu, Bogdan Baitoc, Marius Cozmiuc, Florin Arteni și Florin Lehaci, a încheiat finala de sâmbătă pe locul 5.

Canotajul românesc a încheiat astfel JO 2024 cu un bilanț de cinci medalii, aur prin Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu, la 8+1 feminin, argint prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Gianina Van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin – categorie ușoară, respectiv prin Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin.

Federația Română de Canotaj. „Nu există limite pe care nu le putem depăși. În spatele fiecărei medalii se află o poveste de sacrificiu, perseverență și, mai presus de toate, de credință în propriile forțe.” 🇹🇩🥇
România a obținut aurul olimpic 🥇 la canotaj, în proba de 8+1 feminin (W8+), Proba Regină a acestei discipline sportive. Echipajul format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a realizat o cursă extraordinară, încheiată pe locul 1 cu un timp impresionant de 5:54.39. Este pentru prima dată, după 20 de ani, când țara noastră obține aurul olimpic la această probă. Felicitări, campioanelor! Vă mulțumim pentru tot efortul depus în acești ani pentru ca, la Jocurile Olimpice de la Paris să cânte din nou Imnul României! 🇹🇩🥇
Felicitări antrenorilor, echipei medicale, staff-ului FRC și tuturor celor care se află în spatele acestor rezultate excepționale!
Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Cristian Nistor