GENERAL

Partidul Verde filiala județeană Suceava promovează conceptul de societate regenerativă

Partidul Verde filiala județeană Suceava promovează conceptul de societate regenerativă.

Criza climatică provine și din deficitul de democrație. Puțini decid pentru cei multi. Banii sunt centralizati pentru a fi încă investiți în proiecte neprietenoase cu mediul sub paravanul narativului de securitate energetică. Din păcate foarte mulți bani se duc astfel către insecuritate colectivă, către finanțarea agresiunii militare a unor state expansioniste, și nu sunt puține.

Facturile la energie cresc, nu scad. Pentru familii, pentru, economie pentru comunități.

Societatea extractivă trebuie înlocuită cu societatea regenerativă bazată pe economia locală circulară, în care felul în care producem și consumăm nu pune sub semnul întrebării existența planetei Pământ.

Pledăm pentru readucerea energiei în controlul oamenilor și al comunităților. Oamenii nu trebuiesc controlați sau șantajați cu consumul de energie electrică, cum se dorește acum. Comunitățile de energie vor revitaliza economia locală, vor crea  locuri de munca verzi la nivel local, vor reduce facturile la energie, iar banii rămân în acele comunitati.  Cetățenii individuali, autoritățile locale și IMM-urile pot înființa entități juridice pentru a produce energie regenerabilă, ele având un rol central în sistem.  Prin comunitățile de energie, cetățenii pot genera resurse financiare prin intermediul unor fonduri special alocate, care sunt apoi distribuite la nivel local pentru a furniza servicii sau pentru a acoperi necesitatile locale.

 

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava