POLITIC

Parlamentul a VOTAT majorarea normei de hrană și salariul minim în două ramuri ale economiei

Parlamentul a adoptat primele două măsuri din pachetul ”Sprijin pentru România”, anunță liderul PSD, Marcel Ciolacu.

A fost astfel votată valoarea normei de hrană în spitale la 22 lei/zi și majorarea la 3.000 de lei a salariului minim în agricultură și industria alimentară.

„Parlamentul a adoptat primele două măsuri din pachetul ! Am dublat valoarea normei de hrană în spitale la 22 lei/zi și am majorat la 3.000 de lei salariul minim în agricultură și industria alimentară. Ambele măsuri vor intra în vigoare de la 1 iunie. Toate măsurile din acest pachet economic și social vor fi aplicate exact cum au fost anunțate. Românii, agricultura și economia românească au nevoie de soluții și de sprijin pentru a trece cu bine peste această criză, nu de contre politice”, scrie, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

El are un mesaj și pentru cei care au criticat programul „Sprijin pentru România”.„Iar celor care au atacat sau criticat acest program, le reamintesc că nu au fost în stare să prezinte nicio soluție alternativă. Doar au criticat Guvernul, dar nu au propus nimic în loc. PS: Miniștrii USR ai Sănătății au găsit 780 de milioane de euro pentru a cumpăra zeci de milioane de doze de vaccin, cu mult peste necesar, însă nu au găsit resurse să asigure o masă decentă pacienților din spitale. Rușine!! De asta trebuie să rămână în opoziție”, conchide Ciolacu.