GENERAL

Parlamentarii vor mai mulți studenți care să lucreze în timpul cursurilor. Ce măsură le pregătesc tinerilor. Dar ce ii opreste pe studenti sa lucreze

Vești bune pentru studenții care vor să lucreze în timpul facultății. O nouă măsură ar putea face ca joburile pentru această categorie de vârstă să se înmulțească. Dar ce ii opreste pe acesti tineri sa lucreze din moment ce in alte tari europene stundetii lucreaza si sunt destul de responsabili fara a mai fi intretinuti de parinti.

In Romania insa sunt foarte putin stundeti care isi cauta de lucru si pentru sezonul de vara atunci cand sunt in vacanta.

Parlamentarii nostrii s-au gandit ca ar trebui chiar ei să scoată tinerii la muncă. Studenții cu vârsta de până în 26 de ani care au un loc de muncă, ar putea fi scutiți de plata taxelor și a impozitelor din salariu. Este o metodă de a stimula tinerii să lucreze, în condițiile în care suntem pe ultimul loc în Europa la numărul de studeți care muncesc – doar 2%. În același timp, în Olanda, 70% dintre studenți au un job.

STUDENȚII, SCUTIȚI DE TAXELE SALARIALE

SALARIUL BRUT: 2.550 de lei
CAS: 638 lei (25%) săgeasta în jos 255 lei (10%)
CASS: 255 lei săgeată în jos 0 lei
DP: 330 lei
Impozit: 133 lei săgeată în jos 0 lei
Salariu net: 1.524 lei săgeată în sus 1.995 lei

ROMÂNIA, PE ULTIMUL LOC ÎN EUROPA LA NUMĂRUL STUDENȚILOR CARE LUCREAZĂ

România: 2% dintre studenți lucrează

Media UE: 23%
SURSA: EUROSTA