CRYPTO

Parlamentarii americani introduc proiectul de lege „ECASH” în cadrul unei noi inițiative pentru crearea unui dolar digital

Potrivit unui consilier al proiectului de lege, e-cash ar fi un analog digital al dolarului și ar putea păstra confidențialitatea și anonimatul tranzacțiilor.

Un grup de legislatori americani susține că Departamentul Trezoreriei SUA ar putea fi entitatea guvernamentală potrivită pentru a crea un dolar digital, nu Rezerva Federală. Un nou proiect de lege introdus luni ar autoriza tocmai acest lucru.

Reprezentanții. Stephen Lynch (D-Mass.), Jesús Chuy Garcia (D-Ill.), Ayanna Pressley (D-Mass.) și Rashida Tlaib (D-Mich.) au introdus „Electronic Currency And Secure Hardware Act” (ECASH Act) pentru a cere secretarului Trezoreriei să dezvolte și să emită o versiune electronică a dolarului american, cu scopul de a păstra confidențialitatea și anonimatul în tranzacții.
Dolarul electronic, așa cum este definit în proiectul de lege, ar fi un instrument la purtător pe care oamenii l-ar putea ține în mână pe telefon sau pe un card. Sistemul ar fi bazat pe token-uri, nu pe conturi, ceea ce înseamnă că, dacă cineva și-ar pierde telefonul sau cardul, ar pierde și fondurile. Cu alte cuvinte, ar fi ca și cum ar pierde un portofel cu bancnote de un dolar în el.
Acest dolar electronic ar fi considerat mijloc legal de plată și ar fi identic din punct de vedere funcțional cu un dolar fizic.
Rohan Grey, profesor asistent la Universitatea Willamette, care a fost consultant în legătură cu proiectul de lege, a declarat pentru CoinDesk că proiectul de lege este menit să creeze un adevărat analog digital al dolarului american.
„Ne propunem să avem un instrument la purtător autentic asemănător cu banii, un sistem bazat pe jetoane care nu are nici un registru centralizat, nici un registru distribuit, deoarece nu avea niciun fel de registru. Folosește un software hardware securizat și este emis de Trezorerie”, a spus el.
Această formă de e-cash ar sprijini tranzacțiile peer-to-peer și, dată fiind natura configurației sale, ar sprijini tranzacțiile complet anonime.
Astfel, ar fi diferită de alte propuneri pentru un dolar digital, care se bazează pe stablecoins sau pe alte instrumente de registru descentralizat. Blockchains sunt concepute pentru a urmări fiecare tranzacție și, prin urmare, orice tranzacție ar putea fi legată de expeditor și destinatar.
Conform propunerii lui Lynch, utilizatorii nu ar fi supuși unor reguli mai severe de cunoaștere a clientului decât cei care încearcă să folosească numerar. Aceștia ar trebui să achiziționeze dolari în numerar electronic printr-un cont bancar, o tranzacție peer-to-peer sau un magazin, dar ar putea apoi să facă ce doresc cu ei.
Grey a spus că acest sistem ar putea servi persoanelor care nu pot deține conturi bancare din cauza cerințelor privind soldul minim sau celor care nu au încredere în bănci, deoarece acestea pot percepe comisioane sau pot îngheța fondurile.