INTERNAȚIONAL

Parlamentar ucrainean: Trebuie mobilizați oamenii legii, pensionați după 40 de ani

Parlamentarul ucrainean, Sofia Fedina a menționat că tinerii de până la 25 de ani, care sunt parțial apți pentru serviciul  militar, nu pot înlocui potențialul de mobilizare al Forțelor Armate ale Ucrainei, iar acțiunile împotriva acestor cetățeni sunt ilegale. Potrivit acesteia, ar trebui să fie mobilizați oamenii legii, care sunt pensionați după 40 de ani. Despre acest lucur Fedina a declrat în cadrul emisiunii televizate ”Matinal.LIVE”, citat de tsn.ua.

Parlamentarul este de părerea că ar trebui să fie votat un proiect de lege care să interzică mobilizarea tinerilor între 18 și 25 de ani. Pentru votarea acestui proiect de lege de parlamentari este nevoie de sprijin public, anunta bucp

”La etapa actuală este foarte necesar sprijinul politipentru adoptarea unui astfel de proiect de lege. Nu vorbim despre militari și felul cum ei comentează acest lcuru, ei ar dori să mobilizeze probabil și  tineri de la 18 ani, dar nu vreau să discut dacă este bine sau rău. Militarii înțeleg că e necesar să fie o completare (a armatei ucrainene – n.r.) cu resurse maxime”, a spus ea. Potrivit Sofiei Fedina, deputații au început să lucreze la acest document după mobilizarea controversată a unuia dintre gemenii în vârstă de 19 ani.

Sursa citată reamintește, un deputat a răspuns la întrebarea câți bărbați ”s-au ascuns” pentru a evita mobilizarea. Președintele comitetului economic al Radei Supreme a cerut să se schimbe abordarea privind rezervarea bărbaților de vârsta mobilizării, de altfel economia nu va rezista acestui val de mobilizare.