ULTIMA ORĂ

Parchetul a deschis PRIMELE două dosare penale în cazul majorării facturilor la energie: cine este VIZAT de anchetele procurorilor

Au fost deschise două dosare penale în cazul majorării facturilor la energie, potrivit unor surse din cadrul Parchetului General. Vizați de ancheta procurorilor ar fi chiar furnizorii.

Se fac în aceste momente cercetări privind infracțiunile de evaziune fiscală, dar și de delapidare, iar potrivit unor surse vizați ar fi chiar mai mulți furnizori de energie electrică.

În aceste momente cele două anchete se desfășoară în faza in rem, ceea ce înseamnă că sunt vizate faptele și nu persoane. Nimeni nu a fost pus sub acuzare încă, însă acest lucru se poate schimba odată ce ancheta va avansa.

Toate aceste lucruri se întâmplă după ce, la începutul anului, milioane de oameni au primit facturi uriașe din partea furnizorilor. În acest context, ministrul Justiției a solicitat procurorului Gabriela Scutea să ia măsurile necesare în vederea prevenirtii și combaterii eventualelor infracțiuni.

Dacă se va dovedi că a fost încălcată legea, va fi interesant de văzut cine va fi tras la răspundere pentru această situație.

sursa realitatea.net