GENERAL

Pagube de 200.000 de euro în urma incendiului care a distrus hala unui gater din Frumosu

Pagube de 200.000 de euro în urma incendiului care a distrus hala unui gater din Frumosu. 

Lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama, județul Suceava, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au fost sesizați  miercuri seara, prin S.N.U.A.U 112 de cu privire la faptul a izbucnit un incendiu la hala de producție aparținând S.C. TIBOG LOGISTIC S.R.L cu punctul de lucru în comuna Frumosu, sat Frumosu, județul Suceava.

Gaterul aparține lui Tiberiu Eugen Rotundu. In vara lui 2022, patronul soțicita Primariei Frumosu, autorizație pentru Realizare branșament electric la gater

Având în vedere cele sesizate, ne-am deplasat de urgență la fața locului, ocazie cu care am constatat faptul că ardea hala de producție pe o suprafață de 400 mp, materiale și utilaje din interiorul halei pe structură metalică și lemn cu pericol de propagare la depozitul de materie primă și produs finit și la societatea comercială învecinată, respectiv SC ONIROXY SRL Frumosu.

La fața locului s-au deplasat pompieri voluntari din cadrul SVSU Frumosu, SVSU Vama și SVSU Vatra Moldoviței, cât și pompierii din cadrul Detașamentului Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, județul Suceava, care au procedat la stingerea focarului și lichidarea incendiului în totalitate.

În urma incendiului au fost identificate următoarele pagube: asterială din lemn a acoperișului halei pe o suprafață de aproximativ 400 de mp, aproximativ 25 mc de cherestea, aproximativ 10 mc materie primă (bușteni), aproximativ 10 mc resturi din lemn, un încărcător frontal.

Din procesul-verbal întocmit de lucrătorii I.S.U Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, au rezultat următoarele: locul focarului- hala de producție, sursa probabilă de aprindere: efectul termic al curentului electric, mijlocul care putea produce aprinderea: cablu/conductor electric, primul material care s-a aprins: mase plastice, izolație cablu, împrejurarea determinantă: cablu/conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată, condiții care au favorizat dezvoltarea și propagarea evenimentului: prezența unui volum mare de material lemnos.

Prejudiciul estimat de către persoana vătămată este de 200.000 euro.

În urma producerii evenimentului nu au fost înregistrate victime omenești și nici nu au mai fost afectate și alte bunuri.

Persoana vătămată nu are suspiciuni cu privire la producerea incendiului.

Având în vedere aspectele prezentate, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de ”distrugere din culpă”.

 

Print Friendly, PDF & Email