JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Pădurarul și omul de afaceri din Găinești a fost arestat. A accidentat mortal o persoană, a abandonat masina în pădure și a vrut să fugă din țară. A fost prins la Siret

politie, catuse, capitv

Pădurarul și omul de afaceri  din Găinești a fost arestat. A accidentat mortal o persoană, a abandonat masina în pădure și a vrut să fugă din țară. A fost prins la Siret. Procurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă având în vedere acuzațiile care i se aduc.

Tribunalul Suceava a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioad de 30 de zile pe numele lui Pârlac Mihai. Om de afaceri și pădurar din Găinești acuzat de ucidere și fugă de la locul accidentului. Autoturismul a fost abandonat în pădure în zona Mănăstirii Slatina.   Bărbatul ar fi fost prins la ieșirea din țară, susțin surse.

Mihai Pîrlac este pădurar la Ocolul Silvic Mălini. El  ar fi băut împreună cu alți amici  restaurant Alpin din comuna Mălini.

Noaptea,   în jurul orei 01:15, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat este întins pe partea carosabilă pe D.J. 209A din direcția de mers Mălini către Slatina în localitatea Pîraie, comuna Mălini.

Echipajul medical deplsat la fața locului au constatat decesul bărbatului. Acesta a fost identificat ca fiind Buzdugan Vasile în vârstă de 24 ani, din com. Mălini. Totodată, polițiștii au identificat urme de accident rutier și au stabilit că bărbatul de 24 ani se deplasa în calitate de biciclist, fiind acroșat de către un autoturism care a părăsit locul faptei.

Au fost alertate toate echipajele în serviciu și a fost identificat abandonat un autoturism marca Skoda în zona mănăstirii Slatina, în pădure pe locul Maghernița. Polițiștii au reușit ca ăntr-un timp scurt să de-a de urma făptașului și să îl de-a în urmărire.

S-a stabilit că autotursimul este înmatriculat pe firma SVG TRANSPORTER SRL, din sat Găinești, judetul  Suceava, fiind demarate verificări pentru identificarea șoferului.

În urma activităților desfășurate, în jurul orei 07:45, a fost identificat fugarul, in persoana lui  Pîrlac Mihai de 41 ani, din sat Găinești, acesta fiind localizat pe raza de competență a orașului Siret.

A fost preluat în custodie de către polițiști și testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirta, fiind condus ulterior la unitate medicală pentru prelevarea pobelor bilogice.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând a fi dispuse și măsuri procesuale după completarea probatoriului.

La mijlocul lunii ianuJudecătoria Fălticeni l-a condamnat pe Mihai Pîrlac la o pedeapsă de 3.800 de lei amendă penală (190 de zile amendă, 20 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

Dacă inculpatul nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Decizia nu era la definitivă. Față de aceasta inculpatul a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Inculpatul Mihai Pîrlac era angajat în funcția de pădurar la Ocolul Silvic Mălini.

La data de 22 ianuarie 2017, în jurul orei 11.30-12.00, inculpatul i-a contactat telefonic pe persoana vătămată și pe un martor cărora le-a solicitat să se prezinte la cantonul silvic al cărui titular este și să aibă cărțile de identitate asupra lor.

Cei doi s-au deplasat la locul stabilit, cu mașina condusă de victimă. Persoana vătămată a intrat în sediul cantonului silvic, iar martorul a intrat după câteva secunde. În interior se afla Mihai Pîrlac și fratele său.

În momentul în care victima a intrat în incinta cantonului silvic, aceasta a intenționat să dea mâna cu inculpatul, dar cel din urmă l-a lovit cu pumnul în zona feței. Victima a căzut. Agresorul a profitat și a continuat să o lovească în continuare peste corp, reproșându-i că a furat material lemnos din pădurea cantonului.

Martorul s-a speriat și a luat-o la fugă, anunțând telefonic familia victimei că aceasta este bătută de pădurar. Tatăl victimei împreună cu fratele persoanei vătămate s-au deplasat la cantonul silvic, unde l-au găsit pe inculpat și pe fratele său. Întrebând unde se află fiul său și ce s-a întâmplat, Mihai Pîrlac a spus că fiul bărbatului se află la baie unde se spală pentru că ”i-a dat o lecție”.

Victima a fost preluată de tatăl său și de fratele său și transportat la domiciliu. Deoarece persoana vătămată prezenta răni și se simțea rău, un martor a sunat la 112.