BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Pădurar de la OS Moldovița a fost trimis în judecată

Parchetul Curții de Apel Suceava a anunțat că a trimis în judecată un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Moldovița care a pretins 1.000 de euro de la un bărbat pe care l-a prins cu lemn tăiat ilegal.

Astfel, procurorii Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui bărbat, I.P., pentru luare de mită și purtare abuzivă.

El este acuzat că în calitatea sa de pădurar în cadrul RNP ROMSILVA – Direcția Silvică Suceava, Ocolul Silvic Moldovița – Cantonul Silvic nr. 11 Zigreva, în data de 20.08.2021, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza Cantonului Silvic nr. 11 Zigreva – Ocolul Silvic Moldovița, i-a surprins, în flagrant, pe A.M.N. și C.Ș., în timp ce transportau material lemnos tăiat ilegal din cadrul cantonului. Pădurarul nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu reglementate prin fișa postului, respectiv „încheierea proceselor-verbale de constatare a contravenției silvice și infracțiuni silvice”.

El a pretins martorului A.M.N. suma de 1.000 euro, refuzând sume mai mici, de 200-400 lei și luând, drept garanție pentru achitarea integrală a sumei pretinse, drujba și toporul găsite asupra acestuia.

Pădurarul este acuzat și de „purtare abuzivă”, constând în aceea că în data de 22.08.2021, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în incinta sediului Postului de Poliție Vatra Moldoviței, în prezența martorilor N.V. și P.F.G., s-a manifestat violent verbal și a întrebuințat expresii jignitoare față de numitul A.M.N., care venise să reclame săvârșirea unor fapte penale de către acesta.

Pădurarul i s-a adresat bărbatului cu apelativul „băi gunoiule” și i-a reproșat că îi face probleme: „Tot tu, după ce te prind la furat vii și îmi faci reclamații?”…

Atunci aflăm că a fost necesară intervenția lucrătorilor de poliție, care i-au solicitat să părăsească sediul.

Pădurarul este acuzat tot de „purtare abuzivă” pentru că, în aceeași zi, în timp ce se afla în fața locuinței sale, l-a amenințat cu acte de violență pe martorul A.M.N., care se deplasase la domiciliul său pentru a-l ruga să-i restituie drujba și to-porul.

Pădurarul i-a spus bărbatului: „Fugi de aici, că iau toporul și îți tai capul”, creându-i o stare de temere, întrucât martorul știa, din experiențele anterioare, că este o persoană agresivă. Drept pentru care a fugit, s-a urcat la volanul mașinii sale și s-a deplasat la sediul Postului de Poliție Moldovița, pentru a reclama faptele comise de acesta.

Dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul Suceava.