CRYPTO

Ordinul executiv al lui Biden nu este tot pozitiv pentru industria Crypto – O privire la aspectele negative

Ordinul executiv al lui Biden trebuia inițial să fie publicat luna trecută și a fost mult așteptat de către entuziaștii cripto. Ordinul a fost conceput pentru a oferi claritate cu privire la poziția guvernului Statelor Unite cu privire la criptomonede și alte active digitale.

Ordinul executiv al lui Biden a îndemnat diverse agenții federale să efectueze studii privind piața în curs de dezvoltare, luând în considerare potențialele beneficii și riscuri pentru consumatori, precum și să urgenteze dezvoltarea CBDC. Ordinul a arătat clar că SUA doreau să își mențină avantajul competitiv în ceea ce privește inovarea. Într-un interviu acordat CNBC, directorul de investiții al Bitwise, Matt Hougan, a recunoscut că, deși mai sunt încă multe de făcut, SUA „a făcut primul pas pentru a stabili un adevărat regim de reglementare pentru cripto”.

Cu toate acestea, congresmanul american Tom Emmer a intrat pe Twitter pentru a dezvălui că, deși există aspecte pozitive din noul ordin, dacă „citiți printre rânduri”, există îngrijorări. Tom Emmer a remarcat că în întregul ordin executiv, descentralizarea nu a fost menționată. Este destul de problematic, având în vedere că acesta este unul dintre motivele principale pentru dezvoltarea criptogramei.

Tom Emmer a menționat că conceptul de descentralizare a eliminat intermediarii și le-a permis americanilor „să își decidă viitorul”. Emmer a precizat că această omisiune nu inspiră încredere în faptul că guvernul va elabora politici favorabile pentru activele digitale care să acorde prioritate descentralizării. Emmer și-a exprimat, de asemenea, preocupări similare cu privire la CBDC, afirmând că un CBDC care nu ar acorda prioritate unor aspecte precum confidențialitatea ar fi un „nonstarter”.

„EO plasează „cea mai mare urgență” asupra agențiilor pentru a studia CBDC-urile. Orice analiză de bun simț a unui potențial CBDC al SUA care nu este deschis, fără permisiune și privat ar arăta că ideea însăși este un eșec total și un deserviciu pentru americani”, a scris acesta.

Tom Emmer a remarcat, de asemenea, că SEC a fost exclusă din ordinul executiv. Totuși, aceasta este o evoluție de care congresmanul pare să fie mulțumit. Emmer a declarat că „președintele SEC, Gensler, și-a petrecut ultimul an intimidând inovatorii și antreprenorii din domeniul criptografic cu reglementările sale neproductive prin declarații publice și acțiuni de aplicare a legii”.

Entuziasmul care a întâmpinat publicarea ordinului executiv s-a reflectat în mod clar pe piețe. Scurgerea detaliilor ordinului a făcut ca multe active cripto să crească în medie cu 7,5%, în timp ce Bitcoin a urcat la peste 42K de dolari, o creștere de 9,5%.

Congresmanul Tom Emmer și-a încheiat analiza spunând: „este esențial să ne menținem poziția de lider tehnologic și economic pe scena mondială”. Reprezentantul din Minnesota a dezvăluit că s-a angajat să lucreze cu alți legislatori pentru a susține comunitatea cripto din SUA.

sursa articol:zycrypto.com