ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști. La 07.05.2022, orele 10.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au fost sesizați de către de 48 ani despre faptul că a fost amenințată de către un bărbat de 47 ani.

În urma discuțiilor purtate s-a stabilit faptul că de aproximativ un an de zile, femeia locuiește separat de soțul ei, de 47 ani, iar recent s-a hotărât să divorțeze de acesta, înaintând documentația specifică către instanța de judecată. De la aflarea acestei vești, bărbatul de 47 de ani a purtat mai multe discuții cu femeia de 48 de ani, ocazie cu care i-a adresat acesteia amenințări și expresii jignitoare, creîndu-i femeii o stare de temere.

În baza răspunsurilor date de către victima de 48 de ani, s-a completat formularul de evaluare a riscului reieșind faptul că există un risc iminent în ceea ce privește siguranța ei și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, aspect cu care femeia a fost de acord.

S-a emis ordin de protecție provizoriu față de bărbatul de 47 de ani începând cu data de 07.05.2022, până la data de 12.05.2022.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ” amenințare ” faptă prev. şi ped. de art.206, alin.1, din Codul Penal, dosar ce va fi soluţionat procedural de lucrătorii Compartimentului Proximitate.