GENERAL

Orașul Harkov, atacat de forțele Federației Ruse. Oamenii s-au refugiat la metrou

24 FEBRUARIE 23:00 Se duc lupte grele în orașul Harkov, unul dintre principalele orașe ucrainene vizate de atacurile Federației Ruse. Imagini publicate pe rețelele sociale arată atacuri cu rachete și oameni înspăimântanți, refugiați la metrou.

Rusia a lansat „în total peste 160 de rachete”, a declarat joi un înalt oficial american, informează CNN.

Cele mai multe dintre acestea sunt „rachete balistice cu rază scurtă de acțiune”, dar loviturile aeriene au inclus și un „amestec de rachete cu rază medie de acțiune și de croazieră”, a spus oficialul.

Ambasada Chinei în

https://twitter.com/OSlav

 Ucraina a anunţat că închiriază avioane pentru zboruri charter pentru a-i evacua pe cetăţenii chinezi ce doresc să părăsească ţara, după invazia Rusiei.

Ambasada chineză a demarat un proces de înregistrare a celor care vor să părăsească Ucraina, precizând că acest proces se va încheia duminică. Nu a fost oferită nicio informaţie în ceea ce priveşte data zborurilor

Potrivit Beijingului, circa 6.000 de chinezi se află în prezent în Ucraina.

China nu a condamnat invazia Rusiei în Ucraina.

Autoritățile au ordonat închiderea luminilor în Liov

ACTUALIZARE 24 FEBRUARIE 23:25 Autoritățile din orașul Liov, în vestul Ucrainei, au ordonat închiderea completă a luminilor pe timp de noapte, ca măsură „preventivă” de securitate, scrie CNN.

Toate luminile de pe străzi, de pe clădiri au trebuit închise la ora 23.00, la fel ca și luminile în gospodării. Autoritățile le-au cerut localnicilor să nu mai iasă din case, cu excepția cazurilor de urgență.

În Liov se găsesc acum mai multe consulate și ambasade care s-au mutat în acest oraș din vestul țării, în apropiere de granița cu Polonia, părăsind capitala Kiev.

sursa:digi24.ro