BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Operațiunile din Ucraina nu vor fi suspendate până nu se ajunge la un acord, transmite Kremlinul

Rusia a anunțat că armata sa nu va suspenda operațiunile militare din Ucraina pe durata noii sesiuni de negocieri cu reprezentanţii Kievului.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a transmis că bombardamentele nu vor înceta până nu se va ajunge la un acord între cele două țări. El a argumentat afirmația spunând că forţele militare ucrainene oricum nu opreau atacurile.

Oficialul rus a precizat că, în prima rundă a negocierilor, preşedintele Vladimir Putin ordonase suspendarea confruntărilor militare, dar a explicat că, între timp, poziţia Moscovei s-a schimbat.

„După ce am devenit convinşi că ucrainenii nu plănuiesc să adopte acţiuni reciproce, a fost luată decizia ca, în următoarea rundă de negocieri nu va mai exista nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, a declarat Serghei Lavrov, citat de Sky News.

De la începutul conflictului militar, pe 24 februarie, Ucraina şi Rusia au organizat mai multe sesiuni de negocieri. Până în prezent acestea nu au adus niciun rezultat notabil.