BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Olaf Scholz: „Faza globalizării în care totul era ieftin s-a încheiat”

Cancelarul german, Olaf Scholz, avertizează cetățenii Europei să-și pună centurile: se anunță scumpiri masive.

„Presupun că faza globalizării în care totul este ieftin s-a încheiat pentru că doar o mică parte a pieţei este servită de restul lumii. Progresul ultimilor 30-40 de ani a fost şi acela că numeroase ţări au recuperat atât de mult încât acum şi ele sunt clienţi care concurează cu noi pentru mărfuri limitate”, a declarat Olaf Scholz.

Criza alimentară și de apă se anunță de ani de zile, iar criza COVID, cea energetică și războiul vor determina explozia prețurilor.

De asemenea, oficialul german se așteaptă ca tensiunile din Ucraina să continue. Astfel, statul bavarez a pregătit noi arme pe care să le trimită soldaților lui Volodimir Zelenski.

Astfel, șeful guvernului german și-a asumat să trimită ajutor militar ucrainenilor, însă doar arme pe care știu să le utilizeze, informează Reuters. Unii politicieni germani i-au cerut guvernului Scholz să aprobe livrarea de armament greu Ucrainei, printre care și tancuri.

Mai mult, Scholz a ținut în discursul de miercuri să lanseze noi acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin, după imaginile de la Bucha.

„Uciderea de civili este o crimă de război”, a declarat oficialul guvernului german.