BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Oktoberfest 2022: Markus Söder pledează pentru ca evenimentul să aibă loc după o pauză de doi ani

Premierul bavarez, Markus Söder, consideră că există șanse mari ca Oktoberfest să se desfășoare anul acesta fără probleme (evenimentul a fost anulat în 2020 și 2021 din cauza unei pandemii de coronavirus). Liderul CSU și-a exprimat această convingere joi, în discursul său de deschidere la Ludwig-Erhard-Gipfel din Gmund am Tegernsee, o conferință la care au participat personalități din lumea economiei, a politicii și a presei.

Primarul din Munchen spune că nu s-a luat încă nicio decizie în privința ‘Wiesn’

Orașul München va decide săptămâna viitoare dacă Oktoberfest va putea avea loc în acest an, după o pauză forțată de doi ani cauzată de pandemia COVID-19.

Cu toate acestea, o purtătoare de cuvânt a primarului Dieter Reiter (SPD) a declarat miercuri că încă nu s-a stabilit când anume va fi luată decizia.

Dacă autoritățile vor da undă verde, Oktoberfest 2022 va avea loc între 17 septembrie și 3 octombrie

În cazul în care autoritățile orașului vor fi de acord să găzduiască evenimentul, strigătul „Ozapft is” va răsuna pentru prima dată pe Theresienwiese pe 17 septembrie. Festivitățile vor dura până pe 3 octombrie.

În ultimii doi ani, Oktoberfest a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. În istoria de peste 200 de ani a evenimentului, întreruperi mai lungi au avut loc doar în timp de război.

Sursa: web.de