BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Oficial rus: Livrarea de arme către Ucraina poate duce la incidente militare între Rusia și NATO

Unul dintre adjuncții ministrului rus de externe, Alexandr Gruşko, a atenţionat miercuri că „nu există garanţii” că nu vor avea loc ciocniri militare între Rusia şi NATO atâta timp cât statele Alianţei Nord-Atlantice aprovizionează cu armament Ucraina, relatează agenţia DPA.

„Apar riscuri (…) Desigur că suntem îngrijoraţi de livrările de arme. Tot acest lucru este foarte periculos”, a declarat oficialul rus pentru postul de televiziune Rossiya-24, făcând referire la transporturile de arme care merg către Ucraina pentru susţinerea acestei ţări în faţa invaziei ruse.

„Nu există garanţii că nu vor surveni unele incidente”, a insistat Alexandr Gruşko, avertizând asupra unei posibile escaladări, potrivit DPA și Agerpres.

Statele din Vest și NATO contribuie cu muniție de război, suport material și financiar pentru a ajuta Ucraina în războiul declanșat de Federația Rusă.

În mare parte, Ucraina va primi arme în valoare de sute de milioane de euro din partea unor state ca SUA, Germania și Olanda.

De asemenea, Uniunea Europeană a anunțat că intenționează să înceapă furnizarea de arme către Ucraina, fiind pentru prima dată când UE ia o astfel de decizie.